Μάρτιος 2017

 Εποχική Γρίπη

H γρίπη αποτελεί σημαντικό αίτιο θνησιμότητας και νοσηρότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.   Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στην κοινότητα αυξάνεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Το επιδημικό κύμα στη χώρα μας συνήθως αρχίζει κατά τον Ιανουάριο, ωστόσο τον υψηλότερο κίνδυνο για νόσηση ή/και εμφάνιση επιπλοκών διατρέχουν ορισμένες ομάδες “υψηλού κινδύνου”, όπως ατομα ηλικίας 60 ετών και άνω, Παιδιά και ενήλικες με συνύπαρξη νοσημάτων, έγκυες γυναίκες, λεχωϊδες και θηλάζουσες, άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) >40 kg/m2, εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, με πολυάριθμες δραστηριότητες Δημόσιας Υγείας στις Υγειονομικές περιφέρειες της χώρας για την υποστήριξη και προώθηση του αντιγριπικού εμβολιασμού σε όλες αυτές τις ομάδες.

Για την εποχική γρίπη υπογραμμίζεται ο κομβικός ρόλος του ΚΕΕΛΠΝΟ που σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων εναρμονίζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτυχή αντιμετώπιση του επιδημικού κύματος και την πρόληψη των επιπλοκών της νόσου στη χώρα μας.

 

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ
αν.Καθ. Χειρουργικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ


Περιεχόμενα:

 

Το ενημερωτικό δελτίο σε μορφή pdf.