Δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους, άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (MSM), και λοιπές ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με σκοπό να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS – 1η Δεκεμβρίου ήταν «εξετάσου για τον ιό HIV». Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και για τον HIV/AIDS. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι:

  • Πρόγραμμα δρόμου με δρώμενα μέσα στην πόλη με ομάδα- στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Γλυφάδα, Κορυδαλλός, Μπουρνάζι, Ν. Ερυθραία, Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη κ.α.
  • Συνεργασία με την Εταιρεία παραγωγής των προφυλακτικών Durex για διανομή σε δράσεις του Οργανισμού
  • Ενημερωτική Εκδήλωση σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» και στο ΤΕΙ  Πελοποννήσου –Καλαμάτα.
  • Ενημερωτική Παρέμβαση στο Δήμο Ν. Ηρακλείου

Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδηλώσεις στις Πλατείες Αριστοτέλους και Καμάρας, καθώς και στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε Ενημερωτικές Παρεμβάσεις σε Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σε δράση του Κέντρου Ζωής στο Δήμο Καλαμαριάς ενώ σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό στα συνεργαζόμενα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια του «Thess Checkpoint», ανήρτησε την αφίσα της εκδήλωσης στα αστικά λεωφορεία της πόλης.

Draseis KEELPNO_1jpg

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας