Οι δημιουργοί του Baywatch «πρωταγωνιστές» σε δράση πρόληψης πνιγμών υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πανελλήνια και διεθνής δράση πρόληψης πνιγμών για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε το παραμύθι «Μια Ευκαιρία στα Παιδιά» του Δρ. Στάθη Αβραμίδη, που εμπνεύστηκε από τη ζωή του δημιουργού του Baywatch.

Το παραμύθι αναφέρεται σε ένα παιδί, τον Αγαπητό, που αναζητώντας να βρει φίλους για να μοιραστεί αγάπη και γνώση, κινδύνεψε να πνιγεί. Σώθηκε από ένα ναυαγοσώστη που τον πήγε στην κατασκήνωση «Μια Ευκαιρία στα Παιδιά». Το 2015, το παραμύθι ήταν μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό της ΓΓΔΥ του Υπουργείου Υγείας. Φέτος, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αποτέλεσε δράση για χιλιάδες Ελληνόπουλα και εκατομμύρια άλλα στο εξωτερικό.

Το 1992 ο Greg Bonann, δημιουργός, σκηνοθέτης και παραγωγός του «Baywatch», ίδρυσε το «Camp Baywatch», για να βοηθήσει άστεγα και ορφανά παιδιά. Βοηθός στάθηκε η πολυβραβευμένη σύντροφός του, Tai Collins, σεναριογράφος του Baywatch. Όταν το σίριαλ σταμάτησε, το camp μετονομάστηκε σε «A Chance for Children Foundation». Συγγραφέας του παραμυθιού και δημιουργός της πανελλήνιας δράσης είναι ο παγκοσμίως βραβευμένος Δρ. Στάθης Αβραμίδης, που μετά τον Νίκο Γκάλη στο μπάσκετ, ήταν ο επόμενος Έλληνας που μπήκε (και μάλιστα 2 φορές) σε Hall of Fame για την προσφορά του στη ναυαγοσωστική. Την εικονογράφηση έκανε ο Νίκος Κουρεμένος.

Το βιβλίο τυπώθηκε με την ευγενική οικονομική στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Είναι εγκεκριμένο σε πάνω από 20 χώρες από: Υπουργείο Παιδείας, ΓΓΔΥ Υπουργείου Υγείας, Princess Charlene of Monaco Foundation, Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, Giuseppe Sciacca Foundation, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΥΔΑ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΣΕΕΔΑ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, International Swimming Hall of Fame, ΕΣΔΥ, International Federation of Swimming Teachers’ Association, International Water Safety Day, Brazilian Lifesaving Society, Safe Water Sports, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Διατίθεται δωρεάν σε Ελληνικά [pdf] και Αγγλικά [pdf].

7

Στάθης Αβραμίδης, PhD, Υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, ΕΟΥΔΑ