11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Επιστημονικό Πρόγραμμα πολύ υψηλού επιπέδου και αθρόα συμμετοχή ήταν οι αιχμές του δόρατος του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21 – 23 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel). Το Συνέδριο, με τίτλο «Δημόσια Υγεία και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: κοινοί στόχοι», διοργάνωσαν ο Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ), με την ενεργή υποστήριξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αναπτύχθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Υγεία. Κυρίαρχη θέση ανάμεσα σε αυτά είχε η παρουσίαση των στοιχείων του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών (ΕΑΝ) που τηρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την Τελετή Έναρξης και παρακολούθησε την Εναρκτήρια Ομιλία της κορυφαίας Ελληνίδας Ακαδημαϊκού κ. Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, με θέμα «Μετανάστευση – Προσφυγιά – Συνέπειες».

mar16_1

 

Μαρία Βαρελή, Τμήμα Εκπαίδευσης & Εθνικών Αρχείων