Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό από ΓΓΔΥ-Υπ. Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΣΔΥ και Οργανισμούς Κύρους

Στις 30.6.2015 ξεκίνησε το «Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό» από τη Γεν. Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΓΓΔΥΥΥ). Το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ΕΣΔΥ, το A Chance for Children Foundation, που ίδρυσε ο Σκηνοθέτης του Baywatch Greg Bonann, το International Swimming Hall of Fame, το Princess Charlene of Monaco Foundation, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, η ΕΟΥΔΑ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΠΕΝΕΛΦΑ και ο ΣΕΕΔΑ, στηρίζουν το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης ατυχημάτων στο νερό – αθλητικής ναυαγοσωστικής για να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

Ο Δρ. Γιάννης Μπασκόζος (ΓΓΔΥΥΥ), δήλωσε: «Η Ελλάδα οργανώνει ένα εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης των ατυχημάτων στο νερό με μηδενικό κόστος, διεθνείς συνεργασίες και διαχρονικό ορίζοντα υλοποίησης με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων». Ο Δρ. Θανάσης Γιαννόπουλος (Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ), σχολίασε: «Είναι μέρος της αποστολής του ΚΕΕΛΠΝΟ να είναι παρόν σε ό,τι αφορά τα ατυχήματα και πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις μειώσεως των πνιγμών.  Το πλήθος δράσεων του προγράμματος θα ευαισθητοποιήσει σημαντικά τους πολίτες». Ο Καθ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος (Κοσμήτορας ΕΣΔΥ) επισήμανε: «Δεν νοείται μια τουριστική και θαλασσινή χώρα, όπως η Ελλάδα, να μην έχει Εθνικό Πρόγραμμα. Οι δράσεις θα συμβάλουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Το πρόγραμμα διατίθεται εδώ. Δημιουργός είναι ο Στάθης Αβραμίδης, τον οποίο φέτος το World Open Water Swimming Association τον έβαλε στη λίστα “The Greatest Watermen in Open Water Swimming History” ανάμεσα σε Ολυμπιονίκες και αστέρια του Χόλυγουντ για το έργο του στην πρόληψη πνιγμών.

sept2015gr_drastiriotites_1

Στάθης Αβραμίδης, PhD, Σύμβουλος Αγωγής Υγείας-Ατυχημάτων,
ΓΓΔΥΥΥ, Υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, ΕΟΥΔΑ