Τιμητική Βράβευση Δρ. Εμμανουήλ Βελονάκη από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας- Αθλητικής Αλιείας και τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Διάσωσης

Ο Δρ. Εμμανουήλ Βελονάκης τιμήθηκε στις 24/6/2015 από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) και από τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Διάσωσης (ΒΒΕΔ) για τη συμβολή του στην καλλιέργεια της αθλητικής ναυαγοσωστικής και της ασφάλειας στο  νερό.

Στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας τελετής λόγω συνταξιοδότησης από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), ο Δρ. Εμμανουήλ Βελονάκης τιμήθηκε διπλά. Σε μια σεμνή τελετή την οποία παρακολούθησαν οι συνάδελφοί του στο ΚΕΔΥ, έγινε αναφορά στην επιστημονική συμμετοχή του για την υλοποίηση δράσεων με αντικείμενο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσα από την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΥΔΑ, Κώστας Αναγνώστου, εξήρε το έργο του Δρ. Εμμανουήλ Βελονάκη ως Συμβούλου της Ομοσπονδίας, δήλωσε δε ότι θα τον προτείνει ως Σύμβουλο Βιολογίας των Υδάτων στην Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS και του απένειμε το «Δίπλωμα» της Ομοσπονδίας. Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, εκπροσωπώντας την ΒΒΕΔ, του απένειμε το πιστοποιητικό «Friend of the Society», για την προσφορά του στην Ασφάλεια στο Νερό και την Αθλητική Ναυαγοσωστική. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕΔΥ Καθ. Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Δρ. Εμμανουήλ Βελονάκης δεν θα πάψει ποτέ να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Ο τιμηθείς, με φανερή συγκίνηση, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την άριστη συνεργασία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

jun2015gr_draseis_3

Στάθης Αβραμίδης, PhD, Σύμβουλος Αγωγής Υγείας-Ατυχημάτων, ΓΓΔΥ- Υπουργείο Υγείας,
Υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, ΕΟΥΔΑ