Συμμετοχή του Δρ. Αβραμίδη στην παρουσίαση του «Safe Water Sports»

Στις 15/6/2015 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ και Σύμβουλος Ατυχημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Στάθης Αβραμίδης έκανε αναφορά στην επιδημιολογία, την πολυπλοκότητα και τις επιπτώσεις των ατυχημάτων στο νερό, χαιρετώντας τη νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία «Safe Water Sports», κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνέντευξης τύπου.

Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία που ξεκινάει εθελοντικά, για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε όλο τον κόσμο, με επιδίωξη να αποτελέσει σημείο αναφοράς και βασικό εργαλείο ενημέρωσης στην Ελλάδα για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης όσων επιθυμούν να είναι ασφαλείς σε μια δραστηριότητα νερού (επιχειρήσεις, επαγγελματίες, λουόμενοι). Θα αποτελέσει ένα μέσο στα χέρια κάθε πολίτη, που θα του επιτρέψει να συμμετέχει στην αξιολόγηση και επιβράβευση των επιχειρήσεων που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και με σεβασμό στην ασφάλεια.

Το Safe Water Sports είναι αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από το Δρ. Παναγιώτη Πασχουλάκη, με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου γιου του. Πρεσβευτής είναι ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης. Τη στήριξή τους εξέφρασαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ελληνική Ακτοφυλακή και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

jun2015gr_draseis_2

Στάθης Αβραμίδης, PhD, Σύμβουλος Αγωγής Υγείας-Ατυχημάτων, ΓΓΔΥ- Υπουργείο Υγείας,
Υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, ΕΟΥΔΑ