Ημερίδα Ασφάλειας στο Νερό από Συνεργάτες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Περιστερίου και το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ημερίδα ατυχημάτων στο νερό και πρώτης βοήθειας, στο Περιστέρι, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις 28.4.2015, 90 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την ημερίδα «Πρόληψη Ατυχημάτων στο Νερό – Πρώτη Βοήθεια» με πρωτοβουλία της κας Ελεονώρας Χατζηπασχάλη (Διοικητικής Υπευθύνου του Προτύπου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Περιστερίου, Συνεργάτιδας ΚΕΕΛΠΝΟ) και της κας Βασιλικής Λελεντζή (Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας Π.Ε. Γ’ Αθήνας).

Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΥΔΑ), πρόβαλε δύο τηλεοπτικά μηνύματα («Πνιγμός», «Έλληνα Προφυλάξου»), και το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Ωδή στη Χαρά της Διάσωσης» του «πατέρα» της Ελληνικής ναυαγοσωστικής, Λουκά Μπισταράκη. H πιλοτική παρουσίαση της δράσης «Ασφαλής Ελλάδα» περιείχε μέτρα ασφαλείας, υγιεινή στο νερό, αθλητική ναυαγοσωστική και ενθουσίασε τους εκπαιδευτικούς. Ο Δρ. Ελευθέριος Φωτίου, PhD (Χειρουργός, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Περιστερίου), αναφέρθηκε στην καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Η κα Λελεντζή, ανάφερε: «Ο πνιγμός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως. Τέτοιες δράσεις είναι σημαντικές για τη διάχυση της γνώσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Η κα Χατζηπασχάλη πρόσθεσε: «Σήμερα εκπληρώνουμε το ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ βάσει του εθνικού σχεδίου για τα ατυχήματα στο νερό, συνεχίζοντας την παράδοση μαζικής εκπαίδευσης ενηλίκων/παιδιών των τελευταίων ετών». Ο Δρ. Αβραμίδης ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική, που είναι ένα άθλημα που προστατεύει τη δημόσια υγεία.

drastirioties1

Στάθης Αβραμίδης, PhD, Σύμβουλος Αγωγής Υγείας-Ατυχημάτων, ΓΓΔΥ- Υπουργείο Υγείας, Υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, ΕΟΥΔΑ