Μήνυμα του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλες και φίλοι αναγνώστες,

θεωρώ χρέος μου, με την ανάληψη των καθηκόντων μου να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις που εκτιμώ πως είναι απόσταγμα της εμπειρίας όλων μας. Σήμερα, πρωταρχικό μας μέλημα πρέπει να είναι ο άνθρωπος και η βελτίωση της υγείας του. Η πρόοδος της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας επιτρέπουν να κινηθούμε με ταχύτητα και συνεργαζόμενοι να πετύχουμε σημαντικά βήματα προς αυτόν το στόχο. Πιστεύω ακράδαντα πως οι διαθέσιμοι πόροι είναι αρκετοί για να πετύχουμε πολλαπλάσια αποτελέσματα του συνήθους. Εκτιμώ πως η δυναμική και οι ικανότητες των εργαζομένων και συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ επιτρέπουν όχι μόνο βήματα αλλά και άλματα προόδου.

Αποτελεί συνεπώς πρόκληση, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βρισκόμαστε, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος να πετύχουμε τους ίδιους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες υγείας.

Ζούμε σε εποχή εντόνων κοινωνικών προβλημάτων και επιβάλλεται να διαμορφώσουμε το στίγμα μας με δημιουργική δράση, αποτελεσματική και συνετή διοίκηση και λύσεις που αντέχουν στη βάσανο της λογικής και της επαλήθευσής τους με το χρόνο. Έχω εμπιστοσύνη στην αξία και στις ικανότητες του ατόμου, αλλά όλοι το γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ καλά, πως μόνο με τη συνεργασία επιλύονται τα προβλήματα και πνεύμα αισιοδοξίας διαμορφώνεται μέσω της κοινής δράσης.

Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε και θα πετύχουμε.

Το οφείλουμε σε εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν και μας εμπιστεύονται.

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής