Ενημερωτική Παρέμβαση για την εποχική γρίπη στα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Γραφείο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Θεσσαλονίκης υλοποίησε ενημερωτικές παρεμβάσεις με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης», στα 14 παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. κατά το χρονικό διάστημα 24/2 έως 13/3/2015.

Στόχος ήταν να δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν τα μέλη των ΚΑΠΗ για την υγιεινή των χεριών, τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τους ιούς της γρίπης, να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη και να τονισθεί η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.

 en_drast_thesniki_1

Συνολικά, στα 14 παραρτήματα του ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκαν 655 μέλη, καθώς και 56 εργαζόμενοι στους χώρους των ΚΑΠΗ.

Παράλληλα, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο αφορά την προστασία από την εποχική γρίπη.

Οι ενημερωτικές παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την πρόεδρο του ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης κα Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου και με τη στήριξη του κου Θεόφιλου Γρηγοριάδη, νοσηλευτή ΚΑΠΗ.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν το ξεκίνημα μιας διαρκούς συνεργασίας με τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και θα συνεχιστούν με ανάλογη θεματολογία, ώστε η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού να ενημερωθεί και για άλλα θέματα Δημόσιας υγείας.

 Επιστημονικό προσωπικό ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκηςen_dr_thesniki_2

Γκόμα Φανή, Υπεύθυνη Γραφείου, MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία, ΜΔΕ
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Ντάϊκου Αγγελική, Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος
Μυλωνά Ευαγγελία, Επισκέπτρια Υγείας, ΜΔΕ ΠΦΥ