Εκπαιδευτικό σεμινάριο εργαζομένων του κέντρου αλληλεγγύης Αθηνών

Σε απάντηση αιτήματος του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, που λειτουργεί στο πλαίσιο του δικτύου Solidarity Now, σχετικά με εκπαίδευση εργαζομένων του σε θέματα με τον HIV / AIDS και τη διαχείριση της οροθετικότητας, το Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα μέσω των Γραφείων του σχεδίασε εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε ως συνεργασία του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ψυχοθεραπευτικών Παρεμβάσεων και του Συμβουλευτικού Σταθμού και Τηλεφωνικής Γραμμής για το HIV / AIDS. Η ημερομηνία διεξαγωγής του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν στις 11 Μαρτίου 2015 και είχε ως θέμα τη συμβουλευτική στο πλαίσιο της HIV λοίμωξης και την ψυχοκοινωνική εργασία με άτομα που ζουν με τον HIV. Έγινε επίσης αναφορά στα βασικά μέτρα ελέγχου και πρόληψης διασποράς λοιμώξεων σε χώρους πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ως εκπαιδευτές συμμετείχαν ο κ. Δαμάσκος Παναγιώτης, Κοινωνιολόγος Υγείας, Υπεύθυνος Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ψυχοθεραπευτικών Παρεμβάσεων, η κα Νικολοπούλου Λίζα, Κλινική Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη στο Συμβουλευτικό Σταθμό και Τηλεφωνική Γραμμή για το HIV / AIDS, και ο κ. Μαραγκός Αντώνης, Νοσηλευτής στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ψυχοθεραπευτικών Παρεμβάσεων του τμήματος Παρεμβάσεων στην Κοινότητα