Βραζιλιάνικο «Vive la Grèce» για Δρ. Αβραμίδη στο Συμπόσιο – Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Με δυο μετάλλια επιβράβευσαν τη συμμετοχή και συνεισφορά του Δρ. Στάθη Αβραμίδη (Συνεργάτης ΚΕΕΛΠΝΟ/Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής-ΑθΝα ΕΟΥΔΑ), στο ετήσιο πρωτάθλημα ΑθΝα και το Συμπόσιο Διάσωσης της Βραζιλίας. Σε πνεύμα «ευ αγωνίζεσθαι», εκφωνητής και ξένοι αθλητές αναφώνησαν τις ημέρες των αγώνων «Vive la Grèce» στον Έλληνα που κέρδισε τις εντυπώσεις για το αθλητικό ήθος και το επιστημονικό του επίπεδο.
Η διοργάνωση τελέσθηκε στη Vitoria της Βραζιλίας, υπό την αιγίδα των οργανισμών SOBRASA και CBMES. Συμμετείχαν 400 αθλητές, επίσημοι και προπονητές από 5 χώρες. Ο Δρ. Αβραμίδης συναγωνίστηκε στην ανοιχτή θάλασσα και την πισίνα στην Κατηγορία Ε Βετεράνων (40-45 ετών), σε 4 αγωνίσματα.
Στο Διεθνές Συμπόσιο Διάσωσης στο Νερό «Πλημμύρες & Πισίνες», ο Δρ. Αβραμίδης πραγματοποίησε ομιλίες με θέματα: «Ελληνική Ναυαγοσωστική Νομοθεσία» και «Επιθανάτιες Εμπειρίες Ατόμων που Πνίγηκαν» βασισμένο στο υπό έκδοση βιβλίο που συνέγραψε με την Καθ. Janice M. Holden. Η πρώτη ομιλία προκάλεσε έκπληξη στους παρευρισκόμενους για το επίπεδο του νομοθετικού πλαισίου της Ελλάδας. Τέσσερις από τους σύνεδρους διηγήθηκαν στον ομιλητή την προσωπική τους επιθανάτια εμπειρία ως αποτέλεσμα πνιγμού, εγχείρισης ανοιχτής καρδιάς και ατυχήματος με ιστιοπλοϊκό σκάφος.
Ο Πρόεδρος του SOBRASA, Joel Prates Pedroso, είπε: «Έλληνα, η συνεισφορά σου στην επιτυχία του συμποσίου είναι τεράστια. Χαιρόμαστε που σε έχουμε κοντά μας». Ο ενορχηστρωτής της διοργάνωσης, Dr. David Szpilman (Ιατρικός Σύμβουλος και έγκριτο μέλος του International Life Saving Federation), δήλωσε: «Στάθη, σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες με την παρουσία σου. Όταν όλοι θεωρούσαν τη Γη επίπεδη, όποιος τολμούσε να πει ότι είναι στρογγυλή, έπαιρνε μεγάλο ρίσκο. Στον τομέα που υπηρετούμε, κάνεις το ίδιο πράγμα, χαράζοντας νέους δρόμους κατανόησης». Στον απόηχο του ταξιδιού, ο Δρ. Αβραμίδης, δήλωσε: «Η ΑθΝα είναι το μόνο άθλημα που συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό. Στο Συμπόσιο ειπώθηκε ότι για κάθε 1 ευρώ που δεν επενδύεται στην πρόληψη, θα ξοδευτούν στη συνέχεια 7 ευρώ για επέμβαση ώστε να σωθούν ζωές. Το ΚΕΕΛΠΝΟ και η ΕΟΥΔΑ επιτελούν σημαντικό ρόλο, που ελπίζουμε να ενισχυθεί νομοθετικά από το Υπουργείο Υγείας. Η συμμετοχή μου σε αυτή την αθλητική και επιστημονική διοργάνωση  αποτελεί το φύτεμα ενός σεμνού σπόρου. Ευχαριστώ την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθ. Κρεμαστινού, τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δρ. Παπαδημητρίου, τον Τεχνικό Υπεύθυνο ΚΕΔΥ, Δρ. Βελονάκη και την οικογένειά μου».
Σύντομα, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με την ΕΟΥΔΑ θα πραγματοποιήσει δωρεάν μαθήματα «Ασφάλειας στο Νερό & ΑθΝα» για τους πολίτες σε κολυμβητήριο της Αττικής.

Vive la Grece_StathisAvramidis

Στάθης Αβραμίδης, PhD, KΕΔΥ/ΚΕΕΛΠΝΟ