Ενημέρωση μαθητών και φοιτητών για τον HIV και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Το Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα – Γραφείο Αγωγής Υγείας και ενημέρωσης κοινού υλοποιεί ενημερωτικές – εκπαιδευτικές ομιλίες σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και σε πανεπιστημιακές μονάδες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

enhmerwsi_hiv_1

Κατά τα τελευταία πέντε σχολικά έτη (διάστημα 2008-2013), έχουν ενημερωθεί συνολικά 77.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε περισσότερα από 200 σχολεία της Αττικής και των υπολοίπων Νομών της Ελλάδας. Χρησιμοποιώντας “κλασικές” ενημερωτικές και εκπαιδευτικές μεθόδους, διαδραστικές παρεμβάσεις με τη συμμετοχή των μαθητών και εργαλεία επικοινωνίας της υγείας για τη διάδοση ιατρικών γνώσεων και κοινωνικών μηνυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται σταθερά ο σκοπός της προαγωγής της υγείας στην Κοινότητα.

Το ενημερωτικό υλικό που παρουσιάζεται στα σχολεία δημιουργήθηκε από επιστήμονες της επικοινωνίας της υγείας, από ιατρούς και ψυχολόγους, το περιεχόμενο του οποίου εγκρίθηκε αρχικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια από το Υπουργείο Παιδείας. Προκειμένου να διαμορφωθεί το ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιήθηκαν οι θεωρίες της επικοινωνίας και της πειθούς αλλά και τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα.

enhmerwsi_hiv_3

Άδεια για ενημέρωση σε σχολεία έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τις τάξεις από την Γ΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄Λυκείου και οποιοδήποτε σχολείο επιθυμεί να ενημερωθεί για τον ιό HIV/ AIDS και τα ΣΜΝ  αποστέλλει αίτημα γραπτό στο Γραφείο Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης Κοινού.

enimerwsi_hiv_2

Πληροφορίες :  210- 5212170 / 210- 5212895

ΦΑΞ : 210- 5212169