Εγκαίνια του Ευρωπαϊκού γραφείου του Π.Ο.Υ. για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα στην Αθήνα

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα, αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Το γραφείο θα λειτουργήσει για μια περίοδο δέκα ετών στην Αθήνα.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η κεντρική ομιλήτρια και Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, κα Zsuzsanna Jacab, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία του γραφείου αυτού θα επικεντρώνεται στην παροχή τεχνικής υποστήριξης των χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να αναπτύξουν εθνικές στρατηγικές και δράσεις για την αντιμετώπιση των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, ειδικά σε επίπεδο πρόληψης

Η Πρόεδρος του ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγήτρια Τζ. Κουρέα- Κρεμαστινού επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή των ΜΜΝ έχουν καταρτιστεί Εθνικά Σχέδια Δράσης για τα ΜΜΝ και εφαρμόζεται μια σειρά μεταρρυθμιστικών ενεργειών για την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας και μία σειρά προγραμμάτων τόσο για την πρόληψη των νοσημάτων, όσο και για τη μείωση των παραγόντων κινδύνου.

Την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα, χαιρέτησε ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κος Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας την αναγκαιότητα του εν λόγω γραφείου. Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. G. Galea, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, κος Β. Γεωργούλιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κος Α. Δημόπουλος.