Δράσεις Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS

 

Η ΕΕΜΑΑ με αφορμή την παρατηρούμενη αύξηση νέων κρουσμάτων HIV λοίμωξης στην Ελλάδα κατά την τελευταία διετία, εντείνει τις προσπάθειές της, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια εκστρατεία για μηδέν νέες λοιμώξεις, μηδέν διακρίσεις, μηδέν θανάτους από AIDS.

Διοργανώνει το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριό της από 23-25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel, για να φέρει τους συμμετέχοντες, ιατρούς και λοιπούς επιστήμονες Υγείας, κοντά στις τελευταίες εξελίξεις της Διεθνούς έρευνας για την HIV λοίμωξη.

Προσπαθεί με διάφορες εκδηλώσεις να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας από 2-11 Νοεμβρίου, που αποτελεί θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, ως γέφυρα επικοινωνίας με τους νέους στην προφύλαξη και αντιμετώπιση του AIDS.

 

Προγραμματίζει εκδηλώσεις:

  • Στην περιφέρεια (Πελοπόννησο), ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην ενημέρωση των επιστημόνων Υγείας καθώς και του πληθυσμού.
  • Στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών με συμμετοχή εκπροσώπων του Δ.Σ.
  • Ενημέρωσης ειδικών ομάδων πληθυσμού, Οδοντιάτρων, Αστυνομικών, μαθητών Επαγγελματικών Λυκείων

Προσδοκούμε από τις προσπάθειες αυτές και παρά την γενικότερη οικονομική κατάσταση, να μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Tagged on: